Belföld

Elhunyt a Füles legendás főszerkesztője

Életének 83. évében elhunyt Tiszai László újságíró és szerkesztő, a Füles magazin egykori főszerkesztője - tudatta a magazin szerkesztősége szerdán.

A közlemény szerint a múlt szerdán elhunyt újságíró a Világ Ifjúsága című lapnál kezdte pályáját, 1968-ban került át a Füles magazinhoz, amelynek 1992-ben történt nyugdíjba vonulásáig a főszerkesztője volt.

Mint írták, Tiszai László nevéhez fűződik az, hogy az 1960-as és az 1970-es évek fordulóján a lap tartalmilag és formailag is megújult, ő indította el a több tagból álló Füles rejtvénylapcsalád megjelentetését is. Tiszai László ötlete alapján indult el “az országos rejtvényfejtési láz mozgalommá szervezése”, az ilyen jellegű bajnokságok létrehozása, egy amerikai kollégával együtt ő kezdeményezte az azóta is rendszeresen megtartott rejtvényfejtő-világbajnokság megrendezését is – tették hozzá.

“Szellemes ötleteivel, az újdonságok iránti fogékonyságával hozzájárult ahhoz, hogy a Füles egy időben több mint hatszázezer példányban kelt el, és a maga nemében fogalommá vált” – fogalmaztak.

Tiszai László temetéséről később intézkednek – írta a Füles szerkesztősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik