Belföld

Radikális jobbosok tüntetnének a Szigeten

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiltakozna a magas benzinárak ellen. Egyelőre tisztázatlan, hogy megvalósulhat-e az akció.

Tüntetne a magas benzinárak ellen tiltakozva a Hajógyári-szigeten, a Sziget Fesztivál idején, a nagyszínpad helyén a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, radikális jobboldali szervezet – számolt be hétfőn az Index.

A hírportál a Mandiner blogra hivatkozva azt írja, az egyik vármegyés tag jelentette be az akciót, aki szerint a rendőrség tudomásul vette a bejelentést, és a Sziget szervezőire bízta, hogy egyezkedjenek velük.

A fiatal azt állította, a fesztivál főszervezője, Gerendai Károly a rendőrségen keresztül azt üzente, tárgyalna a benzinár elleni tüntetésről, „szélsőjobb szervezettel” viszont nem áll szóba. Ezzel együtt a vármegyés úgy véli, joguk van tüntetni a nagyréten és biztosítani kell nekik az odajutást.

Gerendai Károly a Mandinernek azt mondta: tud a tüntetésről, de úgy tájékoztatták, hogy az ügyben a hatóságoknak és a Fővárosi Önkormányzatnak kell intézkednie, mert a fesztivál kibérelte a területet, ezért oda csak jeggyel lehet bejutni. Gerendai leszögezte: nem üzent semmit a vármegyéseknek, és nem mondta a rendőrség, hogy egyezkedniük kellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik