Belföld

Elmezavaros orvos miatt halt meg az asszony?

A család szerint a doktornál még lázmérő sem volt. Kiderült, hogy hangulatingadozásai miatt kezelés nélkül nem is praktizálhatna.

Nem kapott megfelelő ellátást, ezért halt meg egy 41 éves szigetszentmiklósi asszony – legalább is ezt állította családja az RTL Híradónak. Elmondásuk szerint a nőhöz kétszer hívták az ügyeletet, mire egyáltalán kiment az orvos, aki vírusfertőzéssel kezelte.

A nő gyermekei elmesélték, hogy az ügyeletes orvosnál nem volt hányáscsillapító, ezért hasmenés ellen adott neki orvosságot. Rossz műszerekre hivatkozva édesanyjuk vérnyomását sem tudta megmérni, lázmérő pedig nem volt nála, pedig az asszony teste állításuk szerint teljesen kihűlt. Többször kérdezték azt is, hívjanak-e mentőt, de az orvos tiltakozott, mondván, édesanyjuk reggelre rendbe jön.

A vizsgálat után pár órával az asszony már nem adott életjelet, később kiderült, halálát szívkoszorúér-szűkület okozhatta. Férje azt mondta, az igazságügyi szakértő szerint meg lehetett volna menteni az életét, ha időben kórházba kerül.

A család feljelentést tett, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja, történt-e bűncselekmény.

Az orvosról kiderült, hogy a 2002-es választások után részt vett a szavazatok újraszámlálását követelő tüntetésben, az Erzsébet híd blokád alá vonásában. Egy 2006-os bírósági eljárásban megállapították, hogy hangulatingadozásokkal járó elmezavarban szenved, amely korlátozza cselekménye következményeinek felismerésében. Ennek ellenére nem kizárt, hogy kezelés mellett praktizáljon – számolt be az RTL Híradó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik