Belföld

Meg kell nyerni a fiatalokat a sok munkához

Orbán Viktor azt üzente a Fidelitas-kongresszus résztevőinek, hogy a kormány számít a munkájukra. Ágh Pétert újra elnökké választották.

“Térdig állunk a munkában mert az országot ahhoz, hogy esélye legyen a jövő megnyerésére jelentősen át kell szerveznünk” – szólt a tisztújító kongresszus több száz fős hallgatóságához a miniszterelnök videóüzenetében.

Orbán Viktor szerint a kormány mindig számíthatott a fiatalokra és a Fidelitasra és azt kérte, ezentúl is segítsék a munkájukat. Ágh Péter elnöktől azt kérte: “legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot és bocsásd azt a kormány rendelkezésére.”

Ágh Péter: megkerülhetetlen nemzedéki szervezet a Fidelitas

A Fidelitas hosszú évek óta Magyarország megkerülhetetlen nemzedéki szervezete – mondta Ágh Péter, a Fidelitas elnöke a mintegy 500 küldött előtt a debreceni Kölcsey Központban vasárnap. Megjegyezte, hogy 2001 óta először tartja úgy kongresszusát a Fidelitas, hogy a vezető kormánypárt ifjúsági szervezete.
Elmondta, hogy a Fidelitasnak 148 önkormányzati képviselője, köztük számos polgármestere, 2 európai parlamenti képviselője, s két tucat országgyűlési képviselője van.

Kósa Lajos: Magyarország a legizgalmasabb ország

Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni – mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke, amikor köszöntötte a Fidelitas kongresszusát vasárnap.
A rövid távú tennivalók között kiemelte: a Fidesz meg szeretné nyerni a következő választásokat, amire szerinte jó esélye lesz. A következő kampányban fontos szerepe lesz az internetnek, s az internetes kampányban óriási szükség van a Fidelitasra – tette hozzá.

Szijjártó: a szervezet legnagyobb sikerét érte el 2010-ben

A Fidelitas fennállása óta a legnagyobb sikereit érte el a 2010-es parlamenti és önkormányzati választásokon, így ma a legfontosabb, fiatalokat érintő kérdések nem születhetnek meg a szervezet nélkül – mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.
A Fidelitas korábbi elnöke azonban a küldöttek figyelmét felhívta arra, hogy a kormányzati és önkormányzati munkájuk mellett a Fidelitas építésére is fordítsanak kellő időt és energiát, mert erős háttérszervezet nélkül nem lehetnek sikeresek 2014-ben.

A Fidelitas kitartásának köszönhetően ma már a szervezetnek “nincs versenytársa a pályán”, az IDF, az Új Generáció és a Fiatal Baloldal is eltűnt – mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. A politikus kitért az MSZP politikájára is, mondván, az a lengyel szocialisták útjára lépett. “Hazudtak, csináltak egy hamis kormányprogramot, majd vittek egy neoliberális gazdaságpolitikát, és megbuktak” – mondta. Van azonban egy lépés, amit még nem követtek el: a három részre szakadás – tette hozzá, megjegyezve, hogy “ez van még hátra a magyar baloldal számára.”

A Kongresszus vasárnap délutáni, zárt ülésén újjáválasztották az eddigi elnököt, Ágh Pétert.  A Fidelitast 2009 óta vezető politikus a küldöttek által leadott 336 érvényes szavazatból 303-at megszerezve folytathatja munkáját az Fidesz ifjúsági társszervezetének élén.

Ágh Péter a 2013-ig tartó elnöki ciklusban két feladatot tart kiemeltnek: az ifjúság érdekeinek megjelenését a kormányzati munkában és a szervezetépítés folytatását a Fidelitasban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik