Belföld

Újra kinyithat a káptalanfüredi tábor konyhája

Csütörtökön két új csoport érkezett a balatoni létesítménybe, ahonnan a múlt héten tömeges megbetegedéseket jelentettek.

Bírsággal sújtják, de újra kinyithatott a káptalanfüredi táborok konyhája, a hatóság a hiánypótlást követően kiadta a működéshez szükséges külön engedélyt – közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóságának vezetője az MTI érdeklődésére pénteken.

Leitold József főállatorvos elmondta: a konyha mostanra megfelel az élelmiszer-biztonsági előírásoknak, a hatóság többször tartott helyszíni szemlét a vendéglátóhelyen.

Hangsúlyozta, hogy az élelmiszer-biztonsági szabályok megsértéséért és a nem megfelelően alkalmazott ételkészítési technológiáért a konyha üzemeltetőjének élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot kell fizetnie. Ennek mértéke a jogszabályok szerint 15 ezertől 15 millió forintig terjedhet, és azt a jogsértés súlyosságától, az ismétlődéstől és a károsodott fogyasztók számától függően állapítják meg.

Leitold József hozzátette: az üzemeltető mostanra elvégezte az előírt karbantartási munkákat és pótolta a hiányzó melegvíz-vételi és kézmosóhelyeket.

Marosi László, a tábor szervezője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy több mint egy héttel a tömeges megbetegedések után csütörtökön két új csoport, összesen ötven osztrák és magyar fiatal érkezett a káptalanfüredi táborba. Közlése szerint eddig egy csoport mondta le a már lefoglalt nyaralását a megbetegedések keltette “negatív reklám” miatt.

Egy héttel a tömeges rosszullétek után szerdán közölte a balatonfüredi megbízott tiszti főorvos, hogy a calicivírus egy alig ismert típusa okozta okozta a megbetegedéseket a közös konyhával rendelkező két káptalanfüredi táborban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik