Belföld

Összekapott Orbán és Kövér?

A házelnök lassabb törvényalkotási tempót szeretne, a miniszterelnök azonban nem húzza be a féket.

Kövér László szerint jogosak azok az ellenzéki kritikák, amelyek szerint nem folytatható tovább az eddigi törvénykezési hajsza  – írja a Népszabadság. A házelnök korábban kijelentette: ez „így nem mehet tovább”, ha a tempó nem lassul is, a kiszámíthatóságnak mindenképpen javulnia kell. Egy fideszes elnökségi forrás az Népszabadságnak azt mondta: Kövér László kifejezetten a parlament intézményének tekintélye miatt aggódik.

Orbán Viktor azonban úgy tűnik, nem enged a tempóból. A miniszterelnök szóvivője egy televíziós interjú során így fogalmazott: „Ha valaki arra bazírozik, hogy majd most lassítani fogunk, és kevesebb munka jár a parlamenti képviselőséggel, akkor azt ki kell ábrándítanom. Hasonlóan tempós, hasonlóan feszes menetrenddel rendelkező fél év lesz.”

A miniszterelnök akarata – amit a parlamentet illetően általában Lázár János frakcióvezető közvetít – megkérdőjelezhetetlen. A Népszabadság úgy véli, azzal, hogy Kövér László nyilvánosan is elmondta bírálatát, egyúttal meg is kérdőjelezte az Orbán Viktor által helyesnek és indokoltnak tartott utat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik