Belföld

Matolcsy volt a legaktívabb képviselő

A 77 kormányzati előterjesztésből - amelyekből 32 volt nemzetközi megállapodás - 17-et jegyez a nemzetgazdasági miniszter.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter terjesztette be a legtöbbet abból a 116 törvényjavaslatból, amelyet az Országgyűlés tavaszi-nyári ülésszakán elfogadott. Az önálló képviselői indítványok közül a legtöbbet Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője jegyezte – derül ki az Országgyűlés honlapján elérhető adatokból.

A parlament február 14. és július 11. között összesen 116 törvényt fogadott el, amelyből 52 új jogszabály, 64 pedig módosított. Ezek közül 77-et a kormány, 4-et parlamenti bizottság, 35-öt pedig kormánypárti képviselők terjesztettek be. Ellenzéki törvényjavaslatot nem hagyott jóvá a Ház.

A 77 kormányzati előterjesztésből – amelyekből 32 volt nemzetközi megállapodás – 17-et jegyez a nemzetgazdasági miniszter, 15-öt Fellegi Tamás, a nemzeti fejlesztési tárca vezetője, 13-at Pintér Sándor belügyminiszter, 12-12-t pedig Martonyi János külügy- és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Tíznél kevesebb javaslattal három miniszter élt: 4 indítványt nyújtott be a parlamentnek Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter, 2-2 javaslatot pedig Hende Csaba honvédelmi és Fazekas Sándor vidékfejlesztési tárcavezető.

A KDNP-s képviselők közül Michl József és Pálffy István volt a legaktívabb.

A három ellenzéki frakció összesen 75 javaslatot – az MSZP 13-at, az LMP 20-at, a Jobbik pedig 42-t – terjesztett a Ház elé az első félévben. Ezek közül a parlament egyet sem fogadott el, illetve nem döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik