Belföld

Péntektől lehet bringázni a Margit hídon

Csütörtök éjszaka festik fel a kerékpársávokat, ezzel egyidejűleg a hídon 40 kilométeres sebességkorlátozást vezetnek be.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai közleményében azt írta, “a felfestendő sárga színű piktogramok a kerékpárosok részére a haladás nyomvonalát és irányát jelzik, valamint megkönnyítik a hídra történő szabályos felhajtást”. A forgalmi sáv jobb szélén szabályosan lehet kerékpározni, a járdán azonban a felújítás befejezéséig, illetve a járdán vezetett kerékpárutak átadásáig csak tolni szabad a biciklit. “A piktogramok a hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint jelentősen javítják a forgalombiztonságot és csökkentik a balesetveszélyt” – közölte a BKK.

Hozzátették, a projekt felülvizsgálata során derült ki, hogy a “korábban kialakított műszaki tartalom” a kerékpározás szempontjából elfogadhatatlan.

A Fővárosi Közgyűlés ennek nyomán döntött arról, hogy a szélső sávokra felfestik a kerékpársávot, illetve a déli járdán közös gyalog- és kerékpárút létesül, az északi oldalon pedig a BKK elrendelte a rámpák szélesítését és átépítését a “kerékpározhatóság biztosítása érdekében”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik