Belföld

Lehullhat a lepel a kémsztoriról

A Heti Válasz szerint az ügy lényege, hogy egy orosz érdekeltségű céggel szűrették volna ki az NBH-ból azokat, akik a Fidesznek szivárogtattak.

Nagy durranást ígér honlapján a Heti Válasz. Azt írják, csütörtökön megjelenő lapszámukban feltárják a Szilvásy-Galambos-Laborc-féle NBH-ügy minden részletét.

 

A lap információi szerint Galambos Lajos még NBH-igazgatóként, 2007-ben megbízott egy orosz érdekeltségű céget, a Zömök Kft.-t, hogy világítsa át a hivatal munkatársait. Az orosz érdekeltség állításuk szerint onnan adódik, hogy a cég vezetője, Püski László a Szovjetunióban járt egyetemre, és felesége is onnan származik. Ugyancsak Püski nevéhez kötődik a milliárdos adócsalással gyanúsított Eclipse Zrt. alapítása is.

A lapnak nyilatkozó egyik érintett állítása szerint a Zömök Kft. feladata az lett volna, hogy poligráfos hazugságvizsgálattal derítsék ki, milyen úton szivárognak információk a Fideszhez. Az akkori nemzetbiztonsági vezetők meggyőződése volt ugyanis, hogy az ellenzék gyakran naprakészebb információkkal rendelkezik bizalmas ügyekről, mint a kormányzat. Ezt felgöngyőlítendő – Szilvásy György titokminiszter nyomására – szövetségre lépett az NBH és a Zömök.

A lap úgy tudja, ez szemet szúrt az ügyészségnek, és titkos nyomozás is indult, ám az gyorsan el is sikkadt, mivel Galambos Lajos utódja, Laborc Sándor nem segítette az ügyet.

Úgy tudják, Galambos Lajos nyomozati alku keretében tett terhelő vallomást önmagára és Szilvásyra is. Erre enged következtetni szerintük az is, hogy bár Galambosnál vesztegetés miatt tartottak házkutatást, végül mégsem kétes pénzügyi machinációk miatt, hanem kémkedéssel gyanúsították meg. Ezután dőlt el a Szilvásy- és a Laborc-dominó – fogalmaznak a cikkben.

AJÁNLOTT LINK:

Nincs több titok: Felderítettük a kémsztori minden részletét! (Heti Válasz)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik