Belföld

Orbán büszke a kormányára

A miniszterelnök szerint bebizonyosodott, hogy csak a Fidesz és a KDNP szövetsége képes az ország problémáinak megoldására.

Orbán Viktor ezt a Fidesz-KDNP keddi “évértékelő” frakcióülésén mondta szóvivőjének tájékoztatása szerint. Szijjártó Péter a tanácskozás után újságírók előtt kifejtette: a kormányfő azzal “biztatta” a képviselőket, hogy az elkövetkezendő fél évben legalább olyan intenzív munka vár rájuk, mint azt az elmúlt egy évben megtapasztalták.

Orbán Viktor értékelése szerint az elmúlt egy év legfontosabb fejleménye az volt, hogy az ország a saját lábára tudott állni a megfeszített kormányzati intézkedéseknek és parlamenti munkának köszönhetően – idézte a kormányfő szavait Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy mindemellett sikerült olyan gazdasági átalakításokat végrehajtani, amelyek visszaadták a munka tisztességét. Orbán Viktor külön kiemelte az arányos adórendszert, amely a családokat és a gyermekvállalást támogató elemeket is tartalmaz.

Szólt arról is, hogy a parlamenti frakciónak ugyancsak nagy szerepe volt a transzatlanti kapcsolatok megerősítésében, a környező országokkal való jó viszonyban és a Kínával kötött “újfajta” szövetség megkötésében.

A tanácskozás után tartott sajtótájékoztatóján Lázár János frakcióvezető elmondta: szeptember 7-től 9-ig háromnapos frakcióülést tart majd a Fidesz-KDNP, amellyel összefüggésben Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök kezdeményezte, hogy a képviselőcsoport tárgyaljon akkor egyebek mellett az igazságszolgáltatás átalakításáról, az új választójogi törvényről, az oktatás, az egészségügy és a közösségi közlekedés átalakításáról, valamint egy földtörvénycsomag megalkotásáról is.

A frakcióülésen téma volt a választási rendszer átalakítása is, amellyel kapcsolatban Lázár János úgy nyilatkozott: teljesen érthetetlen az az újabb politikai “bojkottkísérlet”, amellyel például az LMP próbálja megközelíteni a választójogi jogalkotást.

Utalva az LMP-s Karácsony Gergelynek az ellenzék alkotmánykorrekciós szövetségére vonatkozó sajtónyilatkozatára, a frakcióvezető azt mondta: “láthatóan alakulóban van egy LMP-Jobbik-MSZP-koalíció”, amelyben a demokráciára való hivatkozással próbálnak koalíciót alkotni a Fidesszel szemben. Hozzátette, szerinte az igazi veszély a demokráciára az, ha valaki parlamenti képviselőként olyanokkal létesít kapcsolatot és vállal közösséget, akik “nyíltan zsidóznak és cigányoznak heti menetrendszerességgel a parlamentben”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik