Belföld

Hivatali vesztegetés a belügyminisztériumban

Az MTV híradójának értesülései szerint hivatali vesztegetéssel gyanúsítja a Belügyminisztérium egyik helyettes államtitkárát a Központi Nyomozó Főügyészség.

A gyanú szerint Eiselt György még 2009-ben, a Nemzeti Közlekedési Hatóság főigazgatójaként egy luxusautót kapott használatra egy pályázat későbbi nyertesétől – hangzott el kedd este a híradóban.

Közölték, büntetőeljárás indult a cég vezetője ellen is, aki a gyanú szerint az autót bérelte a közlekedési hatóság főigazgatójának. A Belügyminisztériumban megerősítették, hogy a helyettes államtitkárt valóban gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanú szerint 2009-ben luxusautót bérelt a Nemzeti Közlekedési Hatóság akkori stratégiai főigazgatójának az Eclipse Zrt. A cég néhány hónappal később ötmilliárd forintos állami megbízást kapott az eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének kidolgozására.

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt az elmúlt év ősze óta hivatali vesztegetés miatt folyik ez a büntetőeljárás. Ezen büntetőügyben az elmúlt időszakban több gyanúsításközlés is történt.

Az ügyészség szóvivője azt nem árulta el, hogy kiket gyanúsítottak meg az ügyben.

A híradó más forrásból úgy értesült, hogy az egyik gyanúsított Eiselt György, aki jelenleg a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, a másik pedig az Eclipse Zrt. akkori vezérigazgatója. Mindkettőjük ellen hivatali vesztegetés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Emlékeztettek: az ügyben tavaly tavasszal az eredetiségvizsgálók szakmai szervezete tett feljelentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik