Belföld

Farkas Flórián új alapokra helyezi a romapolitikát

Véget vetne a pazarlásnak és a jogszerűtlen kifizetéseknek azOrszágos Roma Önkormányzat elnöke.

Az Országos Cigány Önkormányzatok helyén az új összetételű Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) új romapolitikájának egyik pillére a törvényesség, a pazarlás és a jogszerűtlen kifizetések megszüntetése – nyilatkozta Farkas Flórián, az ORÖ és a Lungo Drom elnöke a Magyar Hírlap hétfői számában.

A másik pillér a szakmaiság és a hozzáértés. Az ORÖ vezetőinek többsége diplomás, felkészült roma vezető. A harmadik pillér az erkölcsiség. Országos jelöltséget a Lungo Drom listáján csak úgy vállalhatott bárki, hogy önéletrajza és képesítéseinek igazoló okiratai mellé friss hatósági erkölcsi bizonyítványt mellékelt.

Farkas Flórián az interjúban úgy fogalmazott: “szerencsés a helyzet, mert a 2300 helyi cigány kisebbségi önkormányzati képviselőnk az egész országban, minden döntéshozó helyen jelen van”.

A közmunkáról szólva az ORÖ vezetője elmondta, hogy már a nyáron kétezer roma asszonyt készít fel az ORÖ arra, hogy szociális munkát végezzen. Az ORÖ átfogó oktatási reformprogramot indít, amelyben a piacképes szakképesítés mellett kiemelt szerepet kap a roma családsegítő szociális munkás, közösségfejlesztő, foglalkozásszervező és egészségügyi közvetítő képzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik