Belföld

MÁV: Órás késések vágányzár és felső vezeték szakadás miatt


Másfél órás késések a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalakon.

Egy vágányzár és a felső vezeték szakadása miatt jelentős, 90-100 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok, valamint a Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon, a menetrend szerinti forgalom hétfő hajnalra állhat helyre – tájékoztatta a MÁV az MTI-t.

A Budapest-Cegléd-Szolnok a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vasútvonalak közös szakaszán, a Nyugati pályaudvar és Városliget-elágazás között a pályafelújítást be kellett fejeznie a MÁV-nak. A másik vágányon kora délután a Budapest Nyugati pályaudvar és Kőbánya-teher között a Keleti pályaudvarig közlekedő Kócsag InterCity mozdonyának áramszedője Zugló megállóhelynél eltört és olyan mértékben sérült meg a felső vezeték, hogy csak órákkal később tudták a szakemberek a helyreállítást befejezni.

A MÁV-Start Zrt. a korábban nem indított monori elővárosi szerelvényeket fokozatosan visszaállítja a menetrendbe. A szolnoki zónázó vonatok már nem állnak meg minden állomáson és megállóhelyen. A Lajosmizse és a Nyugati pályaudvar között közlekedő vonatokat is fokozatosan visszaállítják a menetrendbe. Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között a teljes vonalon közlekednek.

A feltorlódás és a szerelvényfordulók miatt az erre közlekedő vonatok utasainak továbbra is jelentős, átlag 70-90 perc késéssel kell számolniuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik