Belföld

Tikkad Budapest

Vízosztás több helyen, meghosszabbított nyitva tartás a strandokon, és útlocsolás éjjel-nappal. Rendkívüli intézkedések a fővárosban a hőség miatt.

A hőségriadó ideje alatt az FKF kétszer 12 órában, éjjel-nappal mossa és hűti Budapest utcáit. A nappali órákban a lakótelepek, illetve a sűrűn lakott városrészek mellékutcáit, éjjel a fő- és tömegközlekedési úthálózatot locsolják. A BKV kérésére naponta 12 és 17 óra között bizonyos vonalakon a villamossíneket is hűtik – írta Szűcs Somlyó Mária a közleményben.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. meghosszabbította strandjai hétvégi nyitva tartását, így a Csillaghegyi, a Csepel, a Dagály, a Római, a Palatinus, a Paskál és a pünkösdfürdői strand reggel 8-tól este 21 óráig fogadja a látogatókat.

A Fővárosi Vízművek 9 óra óta vizet oszt a Deák téren, kora délutántól a frekventáltabb csomópontokban (Széll Kálmán tér, Blaha Lujza tér, Örs vezér tere, Állatkert bejárata) félliteres zacskózott vizet adnak hűtőkocsikból a járókelőknek egy-egy órán keresztül.

A Főkert Zrt. által locsolásra használt víz ivóvíz-minőségű, ezért szükség esetén meg lehet kérni a cég munkatársait, hogy biztosítsanak ivóvizet az arra járóknak.

A Főpolgármesteri Hivatal a budapest.hu portálon közzé tette azoknak a budapesti épületeknek a listáját, ahová bárki betérhet hűsölni a hőségriasztás ideje alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik