Belföld

Sikeres volt Orbán EP-beszéde – állítja a Nézőpont

Az intézet reprezentatív felmérése szerint az emberek 70 százaléka érezte úgy, hogy a miniszterelnök sikeresen képviselte a nemzeti érdekeket kedden.

A Nézőpont Intézet legfrissebb országos közvélemény-kutatásában a válaszadók hetven százaléka szerint Orbán Viktor miniszterelnök sikeresen védte meg a nemzeti érdekeket kedden az Európai Parlament előtt.

Az intézet pénteken juttatta el az MTI-hez országos reprezentatív minta szerint kiválasztott ezer ember telefonos megkérdezésével készült felmérésének eredményét. Kiemelték: annak ellenére, hogy a kutatás a miniszterelnök európai parlamenti szereplését követő három napban készült, a magyarok 47 százaléka hallott Orbán Viktor beszédéről.

Mint írták, “a kérdésben tájékozottnak tekinthetők” – akik ismerték a miniszterelnöki beszédet – 96 százaléka szerint szükséges volt a nemzeti érdekek európai pártok előtti megvédése. Köztük 70 százalék érezte úgy, hogy Orbán Viktor fellépése sikeres volt, 26 százalék szerint viszont sikertelen volt.

Pártszimpátia szerinti megoszlásban az érvényesen válaszoló Fideszt támogatók 91, a Jobbik-szimpatizánsok 54, de még az MSZP-s és az LMP-s tábornak csaknem fele is azt válaszolta: “Orbán Viktor az Európai Parlamentben elmondott beszédével sikeresen lépett fel a nemzeti érdekek védelme érdekében”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik