Belföld

Nagy lehet a forgalom a hétvégén

A szabadságok és a jó idő miatt a közutakon, az üdülő- és kirándulóhelyek környékén, valamint a határátkelőknél is élénk forgalomra számít a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az autópályákon csak néhány helyen lassítják a forgalmat munkálatok.

Az M0-s autóút régi szakaszán várhatóan az év végéig építik a harmadik forgalmi sávot. A forgalomterelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, amely az M0-M7-es csomópontot is érinti.

Az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalán a 44-50. kilométerek között javítják az útburkolatot, emiatt átterelés van.

Az M6-os Duna autópálya szakaszán mindkét oldalon, a 22-76. és a 73-78. kilométerszelvényekben mobil terelés mellett dolgoznak – írták.

Az ORFK közlése szerint a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalomra, és ha szükséges, a várakozások csökkentése érdekében ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki.

Azt írták, nagyjából fél-egy órás várakozásra kell készülni a Letenye autópálya-határátkelőhelyen pénteken este tíz órától szombat délután két óráig a kilépő irányban, szombaton délelőtt tizenegy órától délután hatig pedig a belépő irányban.

Tompa közúti határátkelőhelyen pénteken a délutáni óráktól, szombaton a késő esti órákig a személyforgalomban nagyjából egy-másfél órás lehet a torlódás.

Röszkén kilépő irányban péntek reggel hat órától vasárnap délután hat óráig lehet egy-két órás várakozásra számítani.

Záhonyban szombaton és vasárnap a be- és kilépő irányban akár három óra is lehet a várakozás a személyforgalomban. A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez a személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalnak továbbra is a reggel héttől este hét óráig nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a reggel nyolc és délután négy óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlják.

Beregsurányban szombaton és vasárnap be- és kilépő irányban nagyjából egyórás várakozással számol a rendőrség.

Mint írták, az ukrán határszakasz határforgalmáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletén lehet érdeklődni.

A rendőrség honlapján az útnak indulók valamennyi határátkelőhely aktuális helyzetéről tájékozódhatnak – hangsúlyozta az ORFK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik