Belföld

Ég az erdő Vekerdnél, eloltották a nádast az M7-es mellett

Mintegy 200 hektáron gyulladt ki az erdő, a bozót és az avar a Hajdú-Bihar megyei település külterületén.

A térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletesének tájékoztatása szerint a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki Vekerd külterületére: a berettyóújfalui, a hajdúszoboszlói, a püspökladányi, a karcagi, a szeghalmi és a gyulai tűzoltók hat fecskendővel oltják a lángokat, és négy vízszállítóval biztosítják az ahhoz szükséges vizet.

A lángokat sikerült megfékezni, több helyen eloltani, de még vannak olyan területek, ahol tart az oltás.

A külterületi tűz miatt sem emberek, sem állatok nincsenek veszélyben – mondta az ügyeletes.

Kora estére eloltották a tüzet Ordacsehinél, ahol nagy területen, mintegy 25 hektáron égett a nádas és a száraz aljnövényzet az M7-es autópálya mellett; a helyszínre 14 óra után riasztott tűzoltók utolsó egysége 18 óra előtt vonult el a helyszínről – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese péntek este az MTI-vel.

Mint arról Salamon Kornél korábban tájékoztatott, a tűzoltók nagy erőkkel, Balatonboglár mellett Marcaliból, Keszthelyről és Siófokról vonultak ki a tűzhöz, akiknek a fonyódi önkéntesek is segítenek az oltásban.

A szél miatt gyorsan terjedő lángokat a kiérkezés után két órával sikerült körbehatárolni.

A füst miatt néhány percre lezárták az autópályát, két tűzoltó enyhe füstmérgezést szenvedett, őket a siófoki kórházba szállították megfigyelésre.

A tűz keletkezését tűzvizsgáló bevonásával vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik