Belföld

MSZP: le kell állítani a közmédiás elbocsátásokat

Az ellenzéki Mandur László kifogásolta, hogy az MTVA elbocsátandó munkatársai között Nívó- és Pulitzer-emlékdíjas műsorkészítők vannak.

Mandur László, az Országgyűlési kulturális bizottságának tagja budapesti sajtótájékoztatóján ” „szakmailag megalapozatlan, emberileg megalázó, politikai alapú tisztogatásnak” nevezte a létszámleépítést.

A politikus kifogásolta, hogy a közmédiumok elbocsátandó munkatársai között Nívó- és Pulitzer-emlékdíjas műsorkészítők vannak. Mandur László azt állította, hogy a leépítésekkel komplett műhelyeket fejeznek le vagy számolnak fel, ezek között említette a Kossuth Rádió 180 perc című műsorát és az MTV Az Este című magazinját.

Eközben meredeken csökken a nézettsége és a hallgatottsága azoknak a műsoroknak, amelyekben a hatalom iránt teljesen lojális, a Hív TV-ből vagy az Echo TV-ből érkezők vették át az irányítást – vélekedett a szocialista képviselő.

„Közszolgálat helyett pártszolgálat” zajlik a közmédiumokban,– fogalmazott a politikus, hozzátéve: a tisztogatás a teljes magyar médiavilágban elkezdődött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik