Belföld

Kövér berágott Novákra: regulázás jön

Az Országgyűlés elnöke szerint a jobbikos képviselő "atipikusan" viselkedett, ezért átfogó viselkedési szabályokat dolgoz ki.

Az Országgyűlés elnöke kidolgoz egy olyan szabályzatot, amely világos, kiszámítható rendelkezéseket és szankciókat is tartalmaz a parlamenti képviselők plenáris ülésen való viselkedésével kapcsolatban.

Kövér László szerint ugyanis az elmúlt időszakban a parlament plenáris ülésén több képviselő viselkedésével, megszólalásával írott és íratlan szabályokat hágott át – tájékoztatta az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki tanácskozását követően az MTI-t.

Altorjai Anita elmondta: ez a kérdés annak kapcsán vált aktuálissá, hogy Novák Előd, a Jobbik képviselője június 27-én hangosbeszélőn szólalt fel a plenáris ülésen.

Kövér László a szabályzat szükségességét néhány képviselő magatartásával indokolta. Szerinte például Novák Előd “atipikusan” viselkedett az Országgyűlésben; a parlament elnöke a házbizottsági tanácskozáson azt kérte a jobbikos képviselőtől, hogy “hagyjon fel az ilyen magatartással”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik