Belföld

Tarlós: már a hatósággal meccsel az Alstom

A vasúthatósági engedélyről szóló vitába a fővárosnak már nincs beleszólása a főpolgármester szerint.

Ma már nem a főváros és az Alstom között folyik a vita a metrókocsikról, hanem a francia cég és a magyar közlekedési hatóság között – közölte a főpolgármester szerdán.

Tarlós István szerint az Alstom és a Nemzeti Közlekedési Hatóság között tartó “meccsnek” el kell dőlnie, ám ez nem a fővároson múlik. Jelezte azonban, hogy ezen múlhat a beruházás európai uniós támogatása.

Elmondta, egyetlen pontban bizonytalan még a megállapodás a francia cég és a főváros között, ez pedig a hatósági engedély ügye, amelyben a fővárosnak nincsen szerepe.

Tarlós István úgy fogalmazott: “Abban nincs megoldás, hogy mi az ördög legyen a hatósági engedéllyel.” A főváros nem avatkozik a hatóság munkájába, és nem is minősíti azt – tette hozzá -, de mint mondta, “a nyolc hónapos hallgatáson változtatni kell.”

Véleménye szerint meg kell mondani az Alstomnak, hogy milyen körülmények között, és milyen feltételekkel kaphatnak hatósági engedélyt a metrószerelvények.

Tarlós István bejelentette: az Alstom vezetője várhatóan július 21-én jön Budapestre. Ha akkor meg tudnak állapodni, a dokumentumot egy záradékkal látják el, amely szerint akkor léphet életbe a megállapodás, ha azt a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik