Belföld

A horvátok nem kérték Hernádi kiadatását

A horvát ügyészség jogsegélykérelemmel élt a magyar ügyészség felé. A jogsegélykérelmet a horvát félnél folyó, az "INA " Olajtársasággal kapcsolatban lévő ügyben küldték, amely kiadatási kérelmet nem tartalmaz. A jogsegélykérelem értékelése folyamatban van - tudatta közleményében a vádhatóság.

Tegnap a Népszabadság még azt írta, Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója előzetes kiadatását. Az olajipari vállalat cáfolta a híreket és azonnal helyreigazítást kért, mert úgy vélték, a lap valótlan állításaival jelentős kárt okozott a cégnek, és ezért a Mol további jogi lépesek lehetőségét is mérlegeli a lappal és a cikk szerzőjével szemben. A lap azóta helyreigazítást közölt az üggyel kapcsolatos legfrissebb cikkében.

A Népszabadság főszerkesztő-helyettese a Klubrádió reggeli műsorában elismerte, hogy hibáztak a Hernádi-cikk kapcsán, de a Mol-vezérről szerzett alapvető információjuk helytálló. A Vecernji list horvát napilap még június 21-én írt arról, hogy a horvát ügyészség tízmillió eurós vesztegetéssel vádolja Hernádi Zsoltot. A Portfolio.hu szerint nem örülnének a piaci szereplők Hernádi Zsolt esetleges távozásának, bár a megkérdezett szakemberek többsége szerint ez reális forgatókönyv lehet az utóbbi hetek eseményeinek tükrében. A társaságot szorosabban követő alapkezelők, elemzők többsége szerint a Mol Hernádival, vagy nélküle, megtarthatja az INA feletti irányítói jogokat.

Az fn.hu úgy tudja, a Mol Nyrt. eddig sem a horvát, sem a magyar vádhatóságtól nem kapott semmilyen megkeresést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik