Belföld

Hackerkedéssel gyanúsítják a volt titkosszolgálati vezetőket?

Az Index szerint az NBH két egykori főigazgatóját és Szilvásy Györgyöt azzal gyanúsítják, hogy részt vettek a kormányzati szervek informatikai hálózatának illegális megtámadásában.

Az NBH két korábbi főigazgatóját, Galambos Lajost és Laborc Sándort, valamint Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét egy évekkel ezelőtti illegális akciósorozat miatt gyanúsították meg kémkedéssel – írja az Index.hu. A gyanú szerint még nemzetbiztonsági vezetőként mindhárman részt vettek egy a kormányzati gerincháló és több kormányzati szerv informatikai rendszere ellen indított hackertámadás megszervezésében – tette hozzá a hírportál.

Az Index információi szerint nem külföldi hatalmak megbízása áll a volt nemzetbiztonsági vezetőkkel szembeni kémkedési gyanú hátterében.

Az MTI az ügyben szerdán mindhárom érintett ügyvédjét megkereste. Sebes Péter, Szilvásy György ügyvédje a cikket nem kommentálta, arra hivatkozott, hogy mivel az ügy részletei minősített adatok, így azok államtitkot képeznek. Nem kívánta kommentálni a cikket Zamecsnik Péter, Laborc Sándor ügyvédje sem. Annyit mondott: számára ez az egész történet teljesen ismeretlen, de egyben teljesen elképzelhetetlen is. Molnár Lajos, Galambos Lajos ügyvédje is azt mondta: ezt a történetet most hallja először. “Ez is egy találgatás a sok közül” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik