Belföld

Sírva fakadtak az MTV-ben

Elkezdődtek a közmédiás kirúgások. Az Este és A szólás szabadsága volt és az MR2 jelenlegi főszerkesztőjét is elbocsátották.

Szerda reggel elkezdődött a felmondásokról szóló előzetes értesítések átadása a négy közmédiumban: a Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban, a Duna TV-ben és az MTI-ben. A munkahelyi vezetők egyenként, személyesen tájékoztatják az érintett munkavállalókat arról, hogy munkájukra számítanak-e a továbbiakban.

Az 550 főt érintő lépés évi hatmilliárd forintos megtakarítást eredményez az MTVA-nak a jelenleg háromszor ekkora bérköltségekből – írja a Napi Gazdaság. Az elbocsátások összességében kétmilliárd forinttal terhelik meg az MTVA költségvetését.

Már Facebook-csoport is alakult a közmédiás kirúgások ellen. A “Nem hallgatom, nem nézem többet a közmédiát – szolidarítás az újságírókkal” nevű bojkottra buzdító oldalhoz percől-percre egyre többen csatlakoznak. Vannak, akik itt búcsúznak el a hallgatóktól, nézőkől. Sándor Erzsi, a Kossuth Rádió egykori kulturális szerkesztője például a csoport üzenőfalára azt írta: “hiányozni fogok magamnak:(“

Szerdán egyébként főleg a rádiósokat, a köztévéből pedig inkább a háttérembereket, a gyártásért felelős munkatársakat bocsátották el. Csütörtökön azonban az Index információi szerint a hír- és a szórakoztató műsorok szerkesztői, felelős szerkesztők, riporterek és műsorvezetők kerülnek sorra.

A Index úgy tudja, szerdán sokan sírva fakadtak a köztévé épületében.

Az elbocsátott közmédia-dolgozók névsorát az fn.hu-n olvashatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik