Belföld

Új helyet keresnek a pszichiátriai intézetnek

Sajtóinformációk szerint vagy azegyesített Szent István-Szent László Kórházban, vagy a Nyírő Gyula Kórházban működhet újra az intézmény.

Az ősszel eldől, hol kap helyet az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI), amely részben betölthetné az ideg- és elmegyógyászat egykori lipótmezei intézetének (OPNI) 2007-es bezárása után támadt űrt – írta keddi számában a Magyar Hírlap.

A napilap szerint az új intézmény nem a Lipótmezőn nyílik újra, pontosan meg nem nevezett információik szerint az egyesített Szent István-Szent László Kórház, illetve a Nyírő Gyula Kórház közül kell választaniuk a szakma vezetőinek, akik a nyáron bejárást tartanak majd az intézményekben.

Azt továbbra sem tudni, hogy mi lesz a sorsa a Buda egyik legdrágább részén fekvő hatalmas és évek óta üresen álló lipótmezei épületegyüttesnek – írta a lap.

A Magyar Hírlap az OPAI-ról azt írta: kevesebb ággyal működik majd, mint a megszüntetett OPNI. Hozzátették: helyet kap benne ugyanakkor egy új profil, a krízisben levő serdülők sürgősségi ellátása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik