Belföld

Százmilliót buktak a strandok a hideg idő miatt

A rossz időjárás miatt a fürdők nem mindig jelentenek alternatívát a strandokról elmaradó vendégek számára.

Összességében százmilliós nagyságrendű bevételkiesés érte a fővárosi strandokat az elmúlt napok hideg időjárása miatt – tájékoztatta Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője kedden az MTI-t.

A budapesti strandok májusi forgalma a tavalyi évhez képest kiemelkedően jól sikerült, hiszen 2010-ben rendkívül kedvezőtlen időjárás mellett indult a strandszezon. Az adatokat tekintve májusban a Palatinuson 325 százalékos, a Dagályon 60, a Csillaghegyi strandon 160, a Csepeli strandon 550, a Római strandon pedig 161 százalékos forgalomnövekedés volt tapasztalható.

Júniusban a nagyobb strandokat – Palatinus, Dagály – leszámítva mindenhol visszaesés volt tapasztalható, igaz nem nagymértékű. A júliusi forgalom az első pár nap után viszont messze elmarad a 2010-estől.

A rossz idő miatt a fürdők nem mindig jelentenek alternatívát a strandokról elmaradó vendégek számára, főként a családosokat tekintve – akik a strandvendégek jelentős hányadát teszik ki -, ugyanis a fürdőkben található gyógyvizes medencék használata nem ajánlott a kisgyermekeknek.

Mindezek ellenére “a társaság tavalyi működéséhez képest történt átalakításoknak és átszervezéseknek köszönhetően az idén jelentős megtakarításokat értek el”. Ez a tartalék, illetve a napi hőmérséklet és a napsütéses órák számának emelkedése reményeik szerint pótolni tudja a kedvezőtlen időjárás okozta forgalomkiesést – írta a BVK szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik