Belföld

Gyurcsány: az ügyészség a hatalom hűséges ölebe

A volt miniszterelnök szerint az NBH-ügyben a vádhatóság pszichikai nyomással akarja megtörni a gyanúsítottakat.

Nem kínzással vagy spanyolcsizmával, hanem az őrizetbe vétel által pszichikai nyomásgyakorlással akarja megtörni a gyanúsítottakat az ügyészség – írja Gyurcsány Ferenc legújabb bejegyzésében a Facebookonaz NBH-ügyben indított eljárásokra utalva.

A volt miniszterelnök megjegyzi: az ügyészségnek már sokadszor nem sikerült bizonyítani, hogy az előzetes letartóztatás feltételei fennállnak a volt titkosszolgálati vezetőkkel szemben. Szerinte olyanokról van szó, akik együttműködnek a hatóságokkal és már iratokat se tudnak eltüntetni, mert nincsenek abban a helyzetben, hogy ezt megtehessék.

Az egykori kormányfő kijelenti: nincsen kétsége azt illetően, hogy az ügyészség egyrészt „meg akarja törni a terhelteket”, másrészt „ki akarja elégíteni hatalom leszámoltatás iránti igényét”.

Gyurcsány szerint a vezetőszáron kísért politikai ellenfél fotójával a „felheccelt tömegeket” kell kielégíteni.

„Az ügyészség egy része, a politikai kinevezett főügyésszel az élen meg a hatalom hűséges ölebeként végzi a mocskos munkát. Azt hiszik, örökre sértetlenek maradhatnak. Tévednek” – zárja bejegyzését a volt miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik