Belföld

Szabadlábra helyezték Szilvásy Györgyöt

A volt titokminisztert ügyvédje tájékoztatása szerint kémkedéssel gyanúsítják.

Szabadlábra helyezte Szilvásy György korábbi titokminisztert a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa hétfőn. A kora estig tartó tárgyalás után Sebes Péter, az egykori tárcavezető ügyvédje azt közölte, hogy védencét kémkedéssel gyanúsítja az ügyészség. A védő a helyszínen várakozó újságíróknak elmondta, hogy az ügyész fellebbezett a döntés ellen, így az még nem jogerős. A volt miniszter ügyvédje azt mondta, hogy a részletekről nem beszélhet, mert azok államtitkot képeznek.

A Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterét hétfőn kora délután még bilincsben vezették ki a tárgyalóteremből a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa előtti meghallgatásról.

Az MTI információi szerint a péntek éjszaka őrizetbe vett Szilvásy Györgyöt a Gyorskocsi utcai börtön épületéből szállították át a Katonai Ügyészségre.

Szilvásy György mintegy fél órán át tartózkodott a tárgyalóteremben. Vele együtt egy másik férfit is bilincsben vezettek be a tárgyalásra, ám azt nem lehet tudni, hogy ő ki volt, és mivel gyanúsítják. Sebes Péter róla annyit mondott, hogy nem közszereplő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik