Belföld

Fidesz-kongresszus: pártfegyelem a köbön, a régiek újraválasztása

Újraválasztottak mindenkit és vállonveregették egymást a fideszes felszólalók.

Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort a párt XXIV. tisztújító kongresszusán vasárnap. A küldöttek újraválasztották közel azonos szavazati számmal a négy alelnököt, Kósa Lajost, Pelczné Gáll Ildikót, Pokorni Zoltánt és Varga Mihályt is.

A KDNP szövetségben gondolkodik

Harrach Péter úgy fogalmazott: első, második és tizedik szempont a nemzeti érdek, a válság felszámolása, gazdaságában erős és társadalmában egészséges Magyarország felépítése. Ezt vállaltuk, ebben a végsőkig számíthat ránk Magyarország kormánya, és a szövetségesünk.
A KDNP szövetségben gondolkodik, egyenrangú, de nem egyenlő súlyú partnerek kívánnak lenni, a közös nemzeti cél érdekében dolgoznak. Mint kiemelte: elítélik a pártsovinizmust saját köreikben éppúgy, mint más pártoknál, mert az gyengíti a szövetséget és nehezíti a közös cél elérését. 

“A média- és az alaptörvény is európai szellemiségű”

Pelczné Gáll Ildikó a párt alelnöke, európai parlamenti (EP) képviselő közölte: sosem gondolta volna, hogy olyan ügyért kell majd felszólalnia az EP-ben, amely “a mi legbelső belügyünk, a magyar emberek magánügye”. Ám “kollégáimmal sikeresen bizonyítottuk”, hogy sem a magyar médiatörvény, sem az új alaptörvény európai szellemiségéhez kétség sem férhet – közölte. Rámutatott ugyanakkor arra, hogy a következő évek is hordoznak majd konfliktusos helyzeteket.

“Időarányosan sikerült teljesíteni a vállalásokat”

Lázár János a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusán nagyrabecsülését fejezte ki a frakciónak, mint mondta, az elmúlt egy évben derekasan helytálltak. “Politikai öttusát hajtottak végre”, végezték szakpolitikai háttérmunkájukat, alkották a törvényeket, kiálltak meggyőződésük, hitük mellett. Hatalmasat küzdöttek, tanúbizonyságot tettek arról a bátorságról, amely az ország megváltoztatásához elengedhetetlenül szükséges. Emberfeletti munkát, mások négyévnyi kormányzati munkáját végezték el – emelte ki. A képviselők a mennyiség mellett a minőség vonatkozásában is megállták a helyüket – fogalmazott.

Lázár János szerint az elvégzett feladatok nem szimbolikus ügyek voltak, ezek minden fideszes képviselő számára becsületbeli ügyek voltak. Példaként említette a parlament létszámának csökkentését, a kettős állampolgárságról szóló törvény és az új alaptörvény megalkotását.

Elhárították a gazdasági összeomlás veszélyét

Varga Mihály szerint Magyarország mára elkerült a veszélyzónából, a szakadék széléről, a teendőknek azonban nincs vége, a felemelkedéshez minél több embernek munkalehetőséget kell biztosítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik