Belföld

ORFK: stratégiai partnerünk a Polgárőrség

Együttműködési kötelezettség és stratégiai partnerség - így bókolt az ORFK vezetője a polgárőröknek.

Az országos rendőrfőkapitány szerint Magyarországnak a polgárőrségre változatlanul szüksége van, a rendőrség stratégiai partnernek tekinti az Országos Polgárőr Szövetség tagjait és tagszervezeteit.

Hatala József altábornagy szombaton Gyenesdiáson, a polgárőrök országos találkozóján azt is hangsúlyozta, hogy a magyar rendőrség erkölcsi kötelessége a szövetséggel való együttműködés.

A gyenesdiási rendezvényre több mint ötezren érkeztek az ország egész területéről, őket Schmitt Pál köztársasági elnök levélben köszöntötte.

Az országos rendőrfőkapitány az elmúlt időszakra utalva azt mondta: “egyes csoportok megirigyelték a polgárőrök sikerét, annak ellenére, hogy semmit nem tettek azért, hogy ebbe a sikerbe munkát fektessenek”. Hatala József szerint az elmúlt húsz év bizalmon és megbecsülésen alapuló együttműködése a garancia arra, hogy ezeket a nemtelen és méltatlan támadásokat visszaverve a rendőrség és a polgárőrség továbbra is összehangoltan dolgozzon együtt az ország közbiztonságáért.

 

Túrós András, a polgárőrszövetség országos elnöke a 17. találkozón azt emelte ki, hogy az ünneplésre minden oka meg van az idén húszéves polgárőrségnek, mert példát mutatott a civilszervezeteknek önkéntességből, szolidaritásból, fegyelemből és az egységből. “Az évi kilencmillió szolgálati óra és a rendőrséggel közösen adott kétmillió óra szolgálat nélkül Magyarország szegényebb lenne” – fogalmazott Túrós András, hozzátéve, hogy a polgárőrség a rendszerváltozás “gyümölcse”, és sikerágazata is lehet.

Kontrát Károly belügyi államtitkár felszólalásában kiemelte: a kormány is stratégiai partnerként tekint a polgárőrségre, és ezt a költségvetésből nyújtott támogatásával is elismeri. Az idén tavasszal módosított polgárőrségről szóló törvény hozzájárul a közrend és közbiztonság érdekében végzett tevékenység eredményességéhez – tette hozzá

Ajánlott videó

Olvasói sztorik