Belföld

Jégeső is jöhet szombat délután

Mindössze 18 fokos a Balaton vize július első hétvégéjén, jelentések szerint zivatarok, záporok és jégeső is jöhet.

Zápor, zivatar és jégeső is előfordulhat az ország területén – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat  szombaton. A Balatonnál másodfokú, a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben.

Többször erősen megnövekszik a felhőzet, de emellett több-kevesebb napsütésre mindenhol lehet számítani. Az elsősorban északkeleten előforduló zivatarokat néhol 25-30 mm körüli vagy ezt meghaladó csapadék, sőt, a délutánt kisebb méretű jégeső és viharos ( 60-80 km/h) szél kísérheti. Intenzív zápor környezetében is előfordulhat 60-65 km/h körüli széllökés. Az ország déli részén kis valószínűséggel heves zivatar is lehet, amelyhez 85-90 km/h körüli széllökés társulhat. A hőmérséklet délután 17 és 22, késő este 11 és 16 fok között valószínű.

A Balaton és a Velencei-tó térségében gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható zápor, helyenként zivatarra is kell számítani. A késő délutáni óráktól csökken a felhőzet, estére már gyengül a légmozgás.

A Balaton vize Siófoknál 18, a Velencei-tó Agárdnál 17 fokos.

A Balatonnál jelenleg másodfokú, a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik