Belföld

Botka: a Fidesz háborúzik Szeged városvezetése ellen

A Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői nem fogadták el a közgyűlés napirendjét csütörtökön, ezért a testület érdemi munka nélkül fejezte be ülését.

A közgyűlés több fontos kérdéssel is foglalkozott volna: Gyimesi László (Fidesz) önkormányzati képviselő bizalomvesztésre hivatkozva indítványozta Mózes Ervin főjegyző leváltását, a testület tárgyalta volna a június 20-án ideiglenesen bezárt belvárosi mozi ügyét és az önkormányzat és a szeged-csanádi egyházmegye között kötött gyermekvédelemmel kapcsolatos megállapodást.

Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője az ülést követően újságíróknak elmondta, döntésüket figyelmeztetésnek szánták Botka László polgármester felé. A városvezetés közvetlenül a pénzügyi bizottság reggeli ülése előtt terjesztett be egy 8,4 milliárd forintos rulírozó hitellel kapcsolatos javaslatot, így a képviselőknek csupán néhány percük volt a döntésre.

Solymos László (MSZP) alpolgármester a fideszes frakcióvezető szavaira reagálva közölte, a rulírozó hitel meghosszabbítása korábban polgármesteri hatáskörbe tartozott, a szervezeti és működési szabályzat megváltoztatása után került a pénzügyi bizottsághoz. A hitelszerződés meghosszabbítása nem érintette a közgyűlés napirendjét.

Botka László (MSZP) polgármester az ülést követő sajtótájékoztatóján kifejtette, újra együttműködést kínál a közgyűlés legnagyobb frakcióját alkotó fideszes képviselőknek. Mint mondta, ezt már a közgyűlés alakuló ülésén is megtette, alpolgármesteri posztokat is felajánlott a Fidesz-KDNP-frakció tagjainak, ám ők ezt nem fogadták el, s ahelyett, hogy Szeged ügyeivel foglalkoztak volna, folyamatos háborút viseltek a városvezetés ellen.

A politikus az MTI kérdésére elmondta, a közgyűlés a következő rendes ülését szeptemberre hívja össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik