Belföld

Hegyalja Fesztivál Nyereményjáték

Slayer, Mastodon, Airbourne, Ladytron, Guano Apes, Scooter, Kosheen – csupán néhány név a Hegyalja Fesztivál idei fellépői közül. Közép-Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválján 12 éve hagyomány, hogy a különböző zenei stílusok legérdekesebb előadói váltják egymást a színpadokon. Idén új helyszín, az MR2 Furmint klub debütál a Hegy’en, ahol a legfinomabb helyi borok mellett a szomszédos országok gasztronómiájával, kultúrájával és zenéivel is megismerkedhetnek a fesztiválozók, a leggyorsabb bérleteseket pedig welcome furmint várja.

Hegyalja Fesztivál Nyereményjáték 1

A Hegy’en idén sem kell választani a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettőt megkapják a fesztiválozók. Világörökségi védelmet élvező természeti környezetben, a Tisza és a Bodrog összefolyásánál idén a thrashmetál egyik alapító bandája, a Slayer szedi darabjaira a nagyszínpadot és félelmetes látványvilágot épít a Mastodon, a pár év alatt valódi legendává nőtt progresszív rockbanda, akik Magyarországon a Hegy’en adnak először valódi nagykoncertet. Az AC/DC felpörgetett örökösei, az ausztrál Airbourne srácok tolják majd a rock ’n’ rollt, gyönyörű vadóccal, Sandra Nasic-kel a mikrofonnál zúz majd a Guano Apes, Téglás Zoli pedig ezúttal a punk-rock sztár Pennywise élén jön el a Tisza partjára.

A legnagyobb magyar zenék is jócskán betöltik majd Tokaj-hegyalját: a fesztivált a Beatrice nyitja, először játszik a Hegy’en az Edda, jön a Kiscsillag, az Irie Maffia, a Belga, az új lemezes FreshFabrik, a kíméletlen Road, az izgalmas Nemjuci és a ’99 óta megállíthatatlanul előretörő Subscribe is. Az elektronikusabb zenék rajongóinak a legjobbak adják majd a ritmusokat, újhullámosan a Ladytron, törtütemesen a Kosheen, vadabbul a Scooter. A hip-hopos vonalat a Foreign Beggars, Akkezdet Phiai, a Hősök és a fuvolás beatbox kitalálója, Nathan „Flutebox” Lee húzzák be a fesztiválra.

A fesztivál új helyszínén, az MR2 Furmint Klubban a környék legjobb borászai kínálják boraikat, amik napközben hűsítő fröccsként, védőitalnak, az esti koncertek mellé kísérőnek tökéletesek. A furmintok íze tökéletesen harmonizál majd a Kerekes Band, a Csík zenekar, a Firkin, a Szabó Balázs Band vagy a Besh o droM dallamaival, és jól csúszik majd egy pohárral a Djabe Steve Hackettel közös fellépésén is.

Ráadásul idén a tavalyi árakon, pusztán egy nagykoncert áráért vár mindenkit a Hegy’, több mint 200 fellépővel, sportprogramokkal, csónaktúrákkal, színházi előadások, izgalmas beszélgetésekkel, boros pincékkel, a Tisza partján.

Játék időtartama: jún.29. – júl. 6.
Sorsolás időpontja: júl. 7.
Nyeremény: 5 db fesztivál bérlet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik