Belföld

A fél országot lelassítják ma a tiltakozók

Félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt tart szerdán több szakszervezet az ország 40 pontján.

A demonstráció miatt reggel negyed 8-kor lezárták a 2-es főút Budapest felé vezető oldalát a főváros és Pest megye közigazgatási határánál. A lezárás után nem sokkal már torlódás alakult ki; a szervezők a forgalmat váltakozva engedik Budapest, illetve Dunakeszi irányába az egy sávosra szűkített útszakaszon.

A legalább 12 órán át tartó akció keretében Pécsen és Miskolcon is fél pályán lezárták a főváros felé vezető utakat, s Budapest és – Tolna kivételével – valamennyi megye nagyobb útvonalain is tartanak forgalomlassító megmozdulást. Lezárásra kell számítani Székesfehérváron, Hajdúszoboszlón, Debrecenben, Tatabányán, valamint további nagyobb városokba vezető utakon, például Gyulánál és Szegednél.

A demonstrálók munka világát, valamint a nyugdíjakat érintő kormányzati intézkedések és tervek ellen tiltakoznak. A Liga Szakszervezetek által szervezett tüntetéshez szinte valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozik tagszervezeti szinten. Részt vesz a megmozduláson az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Munkástanácsok is.

A Liga Szakszervezetek két héttel ezelőtt döntött arról, hogy június 29-re általános országos sztrájkot és félpályás útlezárást szervez. Az országos sztrájkot végül nem tartják meg, de útlezárások lesznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik