Belföld

Megbukott Gyurcsányék kezdeményezése

Legfeljebb 7 ezren vettek részt a Demokratikus Koalíció által kezdeményezett pártszavazáson, ám az eredményességhez minimum 8 ezer azonos szavazat kellett volna.

Múlt hét szerdán kezdődött és tegnap zárult le az MSZP pártszavazása, amit a Gyurcsány-platform kezdeményezett. A Demokratikus Koalíció keddi közleménye szerint a voksoláson 6-7 ezer párttag vett részt, így kizárt, hogy 8 ezer azonos szavazat összejött volna, tehát a kezdeményezés eredménytelenül zárult – írja az FN.hu.

Ennek ellenére tegnapi Facebook-bejegyzésében „valódi politikai sikernek” nevezte az akciót Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök.  Mint fogalmazott:  8-10 ezer olyan tagja lehet az MSZP-nek, akik aktívak és fontos nekik a párt átalakítása.

Molnár Zsolt, az MSZP szervezési igazgatója keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az előzetes részvételi adatok szerint az MSZP megközelítőleg nyolcezer tagja, vagyis a választásra jogosultak mintegy 25 százaléka vett részt a pártszavazáson.

A szocialista politikus szerint a voksolás rendben zajlott, az összesen 190 szavazóhelyszínen kisebb pontatlanságok ugyan előfordultak, de az eredményt veszélyeztető esemény nem történt.

Molnár Zsolt emlékeztetett: a pártszavazás hivatalosan kedden este nyolc órakor, az utolsó szavazóhelyiségek bezárásával ér véget, a voksolás végeredményét pedig az eseti országos választási bizottság állapítja meg pénteken, és a választmány hirdeti ki szombaton.

 

AJÁNLOTT LINK:

Érdektelenségen bukott el Gyurcsány pártszavazása (FN.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik