Belföld

Megafonnal feltűnősködött Novák Előd a parlamentben

Az ülést levezető Latorcai János ezért egész napra megvonta tőle a szót.

Novák Előd jobbikos képviselő a nap folyamán már kifogásolta, hogy az Országgyűlés nem biztosítja az ülés lefolytatásához szükséges feltételeket. Később, Szilágyi György (Jobbik) a sport támogatásáról szóló törvénymódosítás záróvitájában ismertette pártja véleményét, amit Novák Előd szakított meg ügyrendi hozzászólást kérve, kifogásolva az ülésteremben hallható nagy zajt. A házelnök azonban nem adott neki szót.

A képviselő ennek ellenére a hangosbeszélőn azt mondta, a “mamelukok” hangoskodása miatt egymás szavát sem hallják, ráadásul hivatali laptopjukat sem használhatják korlátlanul az ahhoz tartozó kevés csere-akkumulátor, illetve az elektromos konnektorok hiánya miatt.

Novák Előd a kormánypárti padsorokból érkező hangos füttyszó közepette arra is emlékeztetett: tavaly egy karikás ostort adott a házelnöknek, azért, hogy a “nemzet templomából zsibvásárt csináló kufárokat” azzal kergesse ki, ha kell.

Az ülést levezető Latorcai János, többszöri figyelmeztetés után egész napra megvonta a szót Novák Elődtől, mivel szerinte a jobbikos képviselő nem megengedett eszközt használt felszólalásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik