Belföld

A lakosság véleményezhette a rendőrök munkáját

A somogyi rendőrök teljesítményét 19 kérdésre válaszolva lehetett értékelni az elmúlt másfél hónapban.

A hangsúlyozottan nem reprezentatív felmérés alapján a lakossági megelégedettség 50-60 százalék közötti, azaz inkább kedvező a rendőrök megítélése – összegezte a kérdéssorra 1380 válaszadótól kapott értékelés eredményét Mergancz Sándor főkapitány az MTI érdeklődésére.

Mint arról beszámolt, a rendőri jelenlétre, az elérhetőségre, a lakossággal, illetve a polgárőrséggel való együttműködésre, a rendőrök magabiztosságára, becsületességére, udvariasságára vonatkozó kérdésekre adott válaszok azt mutatják, hogy többségében 70 százalékot meghaladó mértékben elégedettek az emberek.

A felderítésben és a megelőzésben a válaszadók egyharmada jobb eredményt várna, a rendőrök felkészültségével és rugalmasságával kapcsolatban pedig a válaszadók egynegyede talált kifogásolnivalót.

A felméréssel kapcsolatban meglepte – tette hozzá a főkapitány -, hogy a korrupcióval kapcsolatos kérdésre, noha a válaszadók 81 százaléka azt írta, hogy nem találkozott ilyen jelenséggel, 13 százalék személyes érintettséget jelzett, mint mondta, ezt is sokallja.

Mindez azért nagyon fontos információ, mert arra a kérdésre, hogy kitől várják el a közbiztonság fenntartását, a válaszadók több mint fele azt írta, hogy a rendőröktől.

A bizalom tehát adott, ennek meg kell felelni, még többet kell tenni azért, hogy a lakosságnak ne legyen oka panaszra – mondta Mergancz Sándor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik