Belföld

Lecsaptak a rokkantkártyával visszaélő parkolókra

Múlt hónap közepétől 30 szabálytalan autós ellen indítottak eljárást a rendőrök a főváros II. kerületében.

Május közepétől egy hónap alatt 30 mozgáskorlátozott-igazolvánnyal való visszaéléssel gyanúsítható emberrel szemben indított eljárást a II. kerületi Rendőrkapitányság és az önkormányzat városrendészeti irodája.

A rokkantkártyákat jogtalanul használók kiszűrésére a BRFK razziasorozatot hirdetett az elmúlt hónapban, amely a II. kerületben rendkívül eredményes volt az önkormányzat szerint.

Mint közleményükben írták, az utóbbi egy hónapban a legtöbbször a Széna tér melletti bevásárlóközpont környékén parkoltak mozgássérült-igazolvánnyal; a visszaéléssel gyanúsítottak zömét a Fény és a Lövőház utcában érték tetten.

Az akciósorozat kezdete után egy hónappal a városrendészek megállapították: jelentősen csökkent azok száma, akik mozgáskorlátozott-igazolvánnyal parkolnak, így a Széna tér környékén több mint a felére esett vissza a rokkantkártyát használók száma.

A II. kerületi Rendőrkapitányság az önkormányzat segítségével, annak városrendészetével szorosan együttműködve tovább folytatja az akciót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik