Belföld

Ma hirdetnek ítéletet a Cozma-ügyben

Az ügyész Raffael Sándorra és Németh Győzőre életfogytiglan kiszabását indítványozta, Sztojka Ivánra 20 évhez közeli fegyházbüntetést kért.

A vád mindhármuk ellen társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint bűnsegédként elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettének kísérlete.

A Cozma-ügyben az emberölés miatt indult büntetőper a múlt év szeptembere óta tart – a csoportosan elkövetett garázdaság ügyében még ősszel is folytatódik a tárgyalás -, és az eltelt kilenc hónap alatt a bíróság több száz tanút és mintegy 25-30 szakértőt hallgatott meg.

Az emberölési per iratanyaga 69 kötet, 17 ezer oldal. Az eddigi perköltség meghaladja a 73 millió forintot.

A mai itélethírdetés iránt rendkívüli a sajtó és a magánszemélyek érdeklődése is. Rendkívüli biztonsági intézkedéseket és őrzésvédelmet vezettek be a bíróság épületénél már keddtől.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. Segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik