Belföld

Tarlós leüvöltötte egy MSZP-s fejét

"Ne pofázzon közbe!" - dörgött rá a főpolgármester Bihary Gáborra, amikor a szocialista képviselő a rendre utasítását kérte egy korábbi megjegyzés miatt.

Elszabadultak az indulatok ma a Fővárosi Közgyűlésben, amikor a képviselők a Trafó, az Operettszínház és a Városliget egy részének állami tulajdonba vételéről vitáztak – írja a HVG.hu.

Történt ugyanis, hogy Horváth Csaba Budapest felszámolásának folytatásáról beszélt, miután Tarlós István főpolgármester úgy reagált: az MSZP frakcióvezetője bizonyára gyerekkorától kisebbségi komplexusban szenved. Hozzátette: szerényebb is lehetne, mert “megbukott” kerületi polgármesterként és ciklusa közben lemondó főpolgármester-helyettesként “itt hagyta ezt a trágyadombot”.

Horváth “neoprimitív ostobaságnak” nevezte Tarlós megjegyzését. Ekkor kérte az MSZP-s Bihary Gábor, hogy utasítsák rendre a főpolgármestert, ám újból már nem szólhatott, mert Tarlós közölte vele fennhangon: “Ne pofázzon közbe!”

Az ügy érdekessége, hogy végül nem volt érdemi vita a Fővárosi Közgyűlésben az előterjesztésről, mert a főpolgármester nem támogatta azt.

Jóváhagyta viszont a testület, hogy új látogatóközpont, internetes kávézó és a Városliget történetét bemutató kiállítás nyíljon jövő nyáron a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A földszinti internetes falatozó-kávézóba közvetlenül az Állatkerti körútról bárki bemehet, tehát nem kell majd állatkerti belépőjegyet váltaniuk azoknak, akik csak egy kávéra térnek be – mondta a kert szakmai referense.

Az állatkert még 2010-ben nyert el egy 220 millió forint összértékű pályázatot; a projekthez 141 millió forintos európai uniós forrást kapnak, a hiányzó 79 millió forintot pedig saját forrásból biztosítják.

Az 1907 és 1912 között épült állatkert mostani európai uniós projektjének keretében felújítják az intézmény faragott oroszlánokkal, medvékkel díszített főkapuját is. A műemléki rekonstrukció során pótolják, illetve részben kicserélik a kapu kupoláját díszítő Zsolnay kerámiákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik