Belföld

Bankrablóknak tekinti az ellene tüntetőket a CIB

A bank szerint a demonstráció résztvevői a közlemény szerint félelmet keltő módon viselkedtek a dolgozókkal és ügyfeleivel szemben.

Bankrablási kísérletnek tekintette a CIB Bank biztonsági szolgálata a VÉSZ-nek a pénzintézet székházánál tartott szerdai akcióját, és a bankfiók bezárása, valamint a rendőrség értesítése mellett döntött, és hasonló esetekben így jár el a jövőben is – közölte a hitelintézet.

A CIB közleménye szerint szerdán a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) mintegy 50 szimpatizánsa jelent meg a CIB Bank Medve utcai székházának bankfiókjában. Az akció célja deklaráltan az ügyfélforgalom ellehetetlenítése volt, hiszen valós ügyféligényekkel, fióki ügyintézést igénylő kérdésekkel nem fordultak a bank munkatársaihoz. A demonstráció résztvevői a közlemény szerint félelmet keltő módon viselkedtek a bank dolgozóival és ügyfeleivel szemben, így az akciót bankrablási kísérletnek értékelve a CIB biztonsági szolgálata a fiók bezárása és a rendőrség értesítése mellett döntött.

“A CIB Bank alapvető célja a folyamatos üzletmenet biztosítása valamint betéteseinek és befektetőinek védelme. Így, amennyiben a jövőben hasonló jellegű, előre be nem jelentett demonstrációval és fenyegető fellépéssel szembesülünk, azt a továbbiakban is bankrablási kísérletnek tekintjük, és ehhez kapcsolódóan minden szükséges jogi lépést meg fogunk tenni” – tartalmazza a közlemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik