Belföld

Gyurcsányék nem hátrálnak meg

Kitart pártszavazási kezdeményezése mellett a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform.

A platform hétfő este tudatta: bár megítélésük szerint sérült a tisztességes pártszavazás lehetősége, mégis kitartanak kezdeményezésük mellett. Mint írták, azért indítványozták a voksolást, hogy átalakítsák a megmerevedett viszonyokat és erős, demokratikus, erkölcsős párttá formálják az MSZP-t. Azonban “a pártelit megriadt az aláírásgyűjtés erejétől”, ezért inkább maga kezdeményezte a pártszavazást, cserébe a Demokratikus Koalíció lemondott az aláírásgyűjtésről – olvasható a közleményben, melyet Gyurcsány Ferenc is közölt Facebook-oldalán.

A Demokratikus Koalíció szerint “a vezetés kezdettől kétértelmű magatartást tanúsított”, a mai napig nem tudni hitelt érdemlően, hogy hány tagja van a szocialista pártnak, az elnökség több tagja pedig – annak ellenére, hogy igennel szavazott a pártszavazás elrendelésére – a nyilvánosság előtt távolmaradásra buzdította a párttagokat.

A Gyurcsány-platform “nyílt szószegésnek” tartja, hogy a hétvégi kongresszuson a vezetés olyan határozatot támogatott, amely a pártszavazási kezdeményezés visszavonására kérte fel a Demokratikus Koalíciót. “Ezzel a pártszavazás erkölcsi és politikai feltételei sokat sérültek. Nem hagyjuk, hogy a pártszavazás ügye rossz hatalmi játszmájává silányodjon” – írták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik