Belföld

Kósa lesújtana az adóssághalmozó politikusokra

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint tíz évre el kellene veszíteni választhatóságát a települését csődbe vivő önkormányzati testület.

Tíz évre veszítse el választhatóságát az a polgármester és önkormányzati testület, amelyiknek a hivatali idejében az önkormányzata adósságrendezési eljárás alá esik – közölte Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere a Magyar Nemzet hétfői számában.

Ezt ősszel, az önkormányzati törvény módosításakor fogja kezdeményezni – fűzte hozzá Kósa Lajos, aki parlamenti képviselő is.

Az önkormányzati törvény előkészítésével kapcsolatban a lapnak azt mondta: polgármester és képviselőtestület mindenhol lesz, de hivatalra nem mindenhol van szükség. Ezer és kétezer között lehet az a szám, “ahol a helyi társadalom, az ügyek számossága megköveteli, hogy legyen valamifajta hivatal”.

Kósa Lajos a Fidesz tisztújító kongresszusával kapcsolatos kérdésre a Magyar Nemzetnek azt válaszolta: “úgy gondolom, hogy nem lesz változás a Fidesz veszetésében, tekintettel arra, hogy az egyéves kormányzás tudatában azt tudjuk mondani, ekkora változás mellett a Fidesz még mindig tartja az aktívak körében az abszolút fölényét a támogatottságot nézve”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik