Belföld

Bárkit igazoltathatnak a szombati melegfelvonuláson

A rendőrség fokozott ellenőrzéssel készül, több helyen forgalmirend-változást, megállási és parkolási tilalmat vezetnek be.

Fokozott ellenőrzést és forgalomkorlátozást rendelt el a rendőrség a fővárosban a szombati Budapest Pride 2011 elnevezésű rendezvénnyel összefüggésben. A Hősök teréről induló melegfelvonulás ellen több ellendemonstrációt is tartanak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője elmondta: péntek este hat órától szombat éjfélig forgalmirend-változást, megállási és parkolási tilalmat vezetnek be a felvonulás útvonalán a Hősök tere és az Alkotmány utca között. Azokat az autókat, amelyeket tulajdonosaik nem visznek el, a rendőrség elszállítja.

Budapest területére fokozott rendőri ellenőrzést vezetnek be. Így bárkit igazoltathatnak, ruházatát, csomagjait átvizsgálhatják azért, hogy bármiféle jogellenes cselekményt megelőzzenek, illetve megakadályozzanak.

A rendőrség a menet idejére szombaton 15 órától 18 óráig lezárja a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között, az Andrássy utat a Kodály körönd és a Hősök tere között.

Arra a kérdésre, hogy a meleg méltóság menetének biztosítására kordonokat állítanak-e, a BRFK szóvivője nem kívánt válaszolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik