Belföld

Betiltották a hallgatók vitafórumát a Corvinuson

Korábban maga a rektor biztatta a diákokat az új felsőoktatási törvénnyel szembeni ellenállásra.

Az előzetes egyeztetés ellenére megtiltották az „Éjszaka a felsőoktatásért” címen szervezett rendezvényt a Corvinuson – írja a Népszabadság Online. A Hallgatói Hálózat nevű szervezet vitafórummal, zenével, bulival tiltakozott volna az új felsőoktatási törvény ellen.

Az egyetem rektora, Mészáros Tamás korábban engedélyezte a fórum megtartását, de később túlpolitizáltságra és technikai gondokra hivatkozva megváltoztatta a döntését. Erről e-mailben értesítették a teljes hallgatóságot is.

A NOL úgy tudja, ebben nemcsak a tiltásról, de különleges biztonsági intézkedések bevezetéséről is tájékoztatták a diákokat. Csütörtökön például csak az intézmény hallgatói tartózkodhatnak az iskola területén, az igazolványokat már a kapuban ellenőrizni fogják.

Az internetes lap emlékeztet rá, hogy a rektor korábban önszerveződésre és ellenállásra buzdította a hallgatókat az egyetem önállóságának megvédése érdekében.

A rendezvény Facebook-oldalán viszont azt írják a szervezők: “mindenképpen találkozunk holnap! Ez a történet is csak azt igazolja, hogy miért kellett belevágnunk ebbe az egészbe”.

Az egyik főszervező az FN.hu-nak megerősítette, hogy mindenképpen lesz csütörtökön este 20 órától tiltakozás. Délután 16 órakor kérvényt adtak be a rendőrségen, hogy megtarthassák a Corvinus előtt a rendezvényt. Gyorsított eljárásban ennek legkésőbb holnap délután 16 óráig meg kell, hogy legyen az eredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik