Belföld

A fél országot megbénítják június 29-én

A LIGA Szakszervezetek is figyelmeztető sztrájkot hirdetett. A kormány több már bejelentett intézkedése ellen demonstrálnak.

A konföderáció szerdán az MTI-vel azt közölte, hogy a sztrájkban részt venni nem tudó szervezetek – például a rendvédelmi szervezetek vagy a versenyszférában foglalkoztatottak – , a Független Rendőr Szakszervezet koordinálásában országszerte forgalomlassító félpályás útlezárásokat tartanak.

A sztrájkkal és demonstrációkkal a LIGA Szakszervezetek azt akarja elérni, hogy a kormány ne módosítsa a bejelentett módon a mMunka törvénykönyvét, a korhatár előtti nyugdíjakat és ne szüntesse meg az Országos Érdekegyeztető Tanácsot.

Június 29-re már több szakszervezet jelezte, hogy demonstrációt, figyelmeztető sztrájkot szervez a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjazás átalakítása miatt. Legutóbb a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) csatlakozott a 9 és 11 óra közötti sztrájkfelhíváshoz, amelyet a Mozdonyvezetők Szakszervezete jelentett be június elején és amelyhez csatlakozott a BKV-nál dolgozó járművezetőket is tömörítő Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége is. Jelezte, hogy figyelmeztető sztrájkot tart az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) és a Bánya-, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) , illetve az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörüléshez tartozó MTSZSZ is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik