Belföld

Csodát ígér Orbán Viktor

A miniszterelnök szerint a kormány az államadósság mértékét egy lépésben 77 százalékra csökkenti.

A magyar kormány a nemzeti össztermék 81 százalékát kitevő államadósságot 77 százalékra csökkenti egy lépésben, erről jövő héten lesz bejelentés – mondta Orbán Viktor kedden Belgrádban, miután találkozott a szerb kormányfővel.

A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy ezért is van Magyarországon most olyan sok demonstráció és tüntetés. Ahhoz, hogy az államadósságot meg lehessen fékezni, minden olyan tényezőt ki kell iktatni, amely újratermeli az államadósságot – hangsúlyozta, és hozzáfűzte: “ha sikerül, akkor átérünk a túlsó partra, ha nem, akkor nagy baj van”.

Orbán Viktor kifejtette: “nem tudunk fizetni segélyeket, csak közmunkabért tudunk fizetni, nem tudjuk lehetővé tenni, hogy életerős emberek a nyugdíjkorhatár előtt elmenjenek nyugdíjba”.

Magyarország ma a feje búbjáig úszik az adósságban – jelentette ki, és leszögezte, “háborút hirdettünk az adósság ellen (…) mi nem egy problémának látjuk ezt, szabályos háborút vívunk ellene“. Kijelentette: a magyar felfogás szerint az államadósság nem probléma, hanem ellenség, Magyarország minden rendelkezésre álló pénzt az államadósság csökkentésére fordít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik