Belföld

Navracsics Tibor erkölcsi magasabb rendűségről beszélt

Navracsics: a közigazgatásban nem üzletemberek munkájára van igény.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Közszolgálat című havilapnak adott interjúban kifejtette: korábban voltak törekvések arra, hogy piacosítsák a közigazgatást, de szerinte ezen a területen nem üzletemberek munkájára van igény, hiszen az egy teljesen más világ, más gondolkodásmóddal, világszemlélettel.

“Itt sokkal nagyobb szerepe van az altruizmusnak, az önzetlenségnek, a csapatmunkának, annak, hogy az ember ne a saját, hanem a nemzet érvényesülését tekintse elsődlegesnek. Ezért azt is megkockáztatom, hogy a közigazgatási munka erkölcsileg magasabb rendű, mint az üzleti világ” – mondta Navracsics Tibor.

Megerősítette: a megyeiek után 2013-ban létrejönnek a járási kormányhivatalok is. Erősíteni kell a jó hierarchiába rendezett, pontos munkavégzést, a jó közigazgatás ugyanis Magyarország versenyképességét is jelentősen javítaná.

A tervezett igazságügyi reformra kitérve úgy fogalmazott: ennek a rendszernek is megérett a felülvizsgálata, mert az adófizetők úgy látják, nem hatékony az igazságszolgáltatás, elhúzódnak a perek, súlyos anyagi gondokkal küzdenek a bíróságok, az emberek pedig elégedetlenek a bíráskodás színvonalával, és azzal, ahogyan a bíróságokon bánnak a polgárokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik