Belföld

Az Országgyűlés lesújt a csalókra

A költségvetési csalással és a társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással való visszaéléssel egészíthetik ki a Btk-t.

A kabinet a táppénzcsalások, valamint a rokkantsági nyugdíjjal összefüggő visszaélések csökkentése érdekében kéri a Büntető-törvénykönyv módosítását a Háztól. A változtatás elfogadása esetén két évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók ezen bűncselekmények elkövetői.

A képviselők módosíthatják az Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottság létrehozásáról szóló parlamenti határozatot is, így a jövőben a parlament választhatná meg a tizenöt tagúra bővülő testület elnökét is. A határozathozatalok napirendjén szerepel még az országgyűlési képviselők számának csökkentéséhez szükséges választójogi reform előkészítéséről szóló országgyűlési határozat módosítása is, ha az alkotmányügyi bizottság keddig benyújtja, és vitára alkalmasnak találja.

Kormánypárti politikusok kezdeményezésére parlamenti döntés születhet az 555 évvel ezelőtti, július 22-i nándorfehérvári diadal emléknapjának megünnepléséről is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik