Belföld

Rendvédelem: egészségügyi ellátórendszerért és szolgálati lakásokért küzdünk

Powell Pál érdekegyeztető elnök szerint, ők most - számos megszorítás után - utolsó szerzett jogukat is elveszítik.

Rendvédelmi egészségügyi ellátórendszert, szolgálati lakásokat, vonzó és nem utolsósorban garantált életpályát szeretnének a hivatásos munkavállalók – mondta a Magyar Nemzetnek Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke.

A lap szombati számában megjelent interjúban Powell Pál elmondta: előrelépésnek tartja, hogy a korkedvezményes nyugdíjasok visszatérése a munkaerőpiacra önkéntes alapon történne, de elfogadhatatlan, hogy a nyugdíjrendszer átalakítása azokat is érintse, akik a korkedvezmény szerzett jogának lehetősége mellett vállalták a szolgálatot. Mint mondta, az lenne méltányos, ha az új szabályozás csak az újonnan belépőkre vonatkozna.

A lapnak arra a felvetésére, hogy a magyar rendvédelmisek nyugdíjkedvezménye európai összevetésben nagyon előnyös, Powell Pál megjegyezte, hogy ugyanakkor külföldi kollégáik az itteninél lényegesen magasabb fizetésért, számos szociális juttatást élvezve végzik munkájukat, míg ők most – hosszú évek megszorításai után – utolsó szerzett jogukat is elveszítik.

A Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a lap kérdésére elmondta: a „bohócforradalmat” és az erőszak lehetőségének felvetését elutasítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik