Belföld

Kónya: Szégyellje magát az államfő!

Szégyellje magát Schmitt Pál, hogy aláírta a rendvédelmi dolgozók szolgálati nyugdíját érintő alkotmánymódosítást - így nyilatkozott Kónya Péter.

Emberileg nagy csalódás volt, hogy a köztársasági elnök, aki egyébként a fegyveres erők főparancsnoka, aláírta a rendvédelmi dolgozók szolgálati nyugdíját érintő alkotmánymódosítást, szégyellje magát – jelentette ki Kónya Péter a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A szakszervezeti vezető szerint ellensúlyozni kell a kormány kommunikációját, amely szembe állítja a társadalmat a rendvédelmi dolgozókkal.
Ezzel kapcsolatban azt mondta az FRDÉSZ elnöke: ennek már az első áldozatai is megvannak, egy szolgálati nyugdíjas rendvédelmi dolgozó szívinfarktusban meghalt. Kónya Péter elmondása szerint a férfit a politikusok nyilvánosan megalázták, emiatt az utóbbi három hétben magába fordult, depressziós lett, a napokban pedig szívinfarktust kapott.
A szakszervezeti vezető szerint a helyzet súlyos, mindenki feje felett lebeg Damoklész kardja, ráadásul az elmúlt hetekben a bizonytalanság miatt rengetegen távoztak a rendvédelmi pályákról. Szerinte nincs garancia arra, hogy csak 16 százalékos adót vetnek ki a szolgálati nyugdíjra, és nem veszik el az egészet egy későbbi képviselői indítvány után – írja az atv.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik